La Casa del Acantilado by Fran Silvestre Architects

Fran Silvestre’s studio in Valenciahas recently completed one of its most surprising residential projects.

It relates to “La Casadel Acantilado”, the Clifftop House, an amazing house in Altea (Alicante) which appears to be suspended in mid air es it edges out towards the Mediterranean Sea.

This project represents the solution to the problem created when the client asked for a single storey property located on land with an abrupt boundary and an 80% gradient. The result is a design which fully integrates the property with its surroundings yet at the same time is a concept which incorporates clean, uncluttered and geometric lines.

The property extends outwards which affords almost the entire house with breathtaking sea views, especially the terrace in which L’Antic Colonial’s Blanco Almeria Sand Home marble has been used to complement the predominantly white decorative elements that further enhance the effect of the natural light that floods the area and the infinity pool next to it.

The use of transparent materials indoors, combined with the white décor, has allowed Fran Silvestre’s team of architects to create an open and light filled space in which L’Antic Colonial’s Blanco Thassos Pulido marble has helped further enhance the luminosity of the interior. In addition to L’Antic Colonial’s contribution, a Gamadecor G-480 kitchen was used together with Krion worksurfaces, Systempool’s solid surface product. Another design contribution by the Porcelanosa Group was Noken’s Lounge range of brassware designed by the Italian Simone Micheli.

An idyllic concept brought to life by Fran Silvestre and his team which invites us to take a walk over theMediterraneanin a house suspended in mid-air.

Casa del Acantilado | House on the Cliff by Fran Silvestre Arquitectos from Fran Silvestre Arquitectos on Vimeo.

You can see more information about La Casadel Acantilado in

Facebook | Twitter | Vimeo | Linkedin | fransilvestrearquitectos.com | Newsletter

1 Comment

  1. Un gran proyecto de Fran Silvestre en el que SATE VIPAL tuvo la oportunidad de colocar su granito de arena en la construcción de esta increíble vivienda situada en Calpe.

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Would you
like us
to inspire your
interior space?

 Professional Individual